Seminar: NRK fra dyp IT-infrastruktur til dypt vann

2 timers seminar
Onsdag 1 mars 2017 KL 11.00-13.00
Seminaret holdes på Norsk
Registrer deg gratis her
 

Hvordan jobber NRK når de røsker infrastrukturen sin opp med roten og bytter hele mediehåndteringssystemet? I tett samarbeid med de som skal bruke systemet setter vi nå sammen en fleksibel løsning som skal levere både media og metadata til produsenter, journalister og ikke minst publikum. Du får et innblikk i prosessen og et spennende prosjekt. I tillegg tar Børdalen og Solheim for seg hvordan teknologien endrer måten man lager innhold. Med utgangspunkt i sendingen fra Saltstraumen minutt for minutt får vi se hvordan åpen kildekode, undervannseksperimenter og droner førte til innovativ historiefortelling.

Geir Børdalen
NRK

Geir - investeringsansvarlig NRK og hovedprosjektleder Origo
Han er ansvarlig for strategisk planlegging av NRKs investeringer siden 2008 og hovedprosjektleder for NRKs Origo prosjektprogram (2014-). Bakgrunn som journalist, programingeniør, fotograf, prosjekt- og prosessleder, og grafisk fasilitator. Teknologisjef for NRK nyheter gjennom over 10 år. Prosjektleder for NRKs utvikling av nettspillere tv.nrk.noradio.nrk.no tv.nrksuper.no fra 2009-2013.

Eirik Solheim
NRK

Eirik - teknologirådgiver NRK

Han arbeider med å tilgjengeliggjøre og utnytte NRKs innhold på digitale plattformer. Han jobber som teknologi- og strategirådgiver i NRK hvor han blant annet startet nettstedet og innovasjonsprosjektet NRKbeta. Tidligere har han jobbet som konsulent innenfor media- og underholdningsindustrien for konsulentselskapet Accenture. Han har også arbeidet flere år som fotograf, redigerer, lyddesigner, steadicamoperatør og multimediaprodusent. Solheim er utdannet medieingeniør fra Universitetet i Stavanger.